Category Archives: Implanturi

Prețul unui implant dentar detaliat

implant dentar

Când alegem că soluție de tratament implantul dentar trebuie să avem în vedere că acesta înlocuiește doar rădăcina dintelui (aflată în os), deci pentru a fi complet, aceast tratament include mai multe elemente:

1 – implant dentar
2 – capele de vindecare
3 – bont protetic
4 – coroana pe implant
5 – eventual material de adiție osoasă

1. Implantul dentar este o intervenție chirurgicala prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară.

2. Capele de vindecare

3. Bontul protetic face legătura dintre implantul situat în os și coroana situată în gura. Pe bontul protetic se vă fixa viitoarea coroană.

4. Coroana pe implant este de doue feluri: coroană din porțelan pe zirconiu( mai estetica) și coroană din porțelan pe metal.

5. Acesta este nu este obligatoriu și depinde de nevoile fiecărui pacient. După o extracţie dentară, ososul dintelui suferă un proces de resorbţie. Ritmul resorbţiei osoasă este 25% după 1 an, iar după 3 ani de la extracție osul se retrage în proporţie de 40-60%. Un os scurt şi îngust nu poate primi un implant corespunzător că lungime şi diametru, de aceea masa osoasă trebuie refăcută cu grefe osoase şi membrane de origine diferită.

Prețul unui implant reflectă puritatea titanului din care este fabricat , tehnologia fabricării și calitatea sterilizării lui după procesul de fabricație.

Calitatea titanului nu este un element aleatoriu ci este cel mai important aspect deoarece titanul este biocompatibil și permite asimilarea de către organism a implantului prin creșterea de os natural pe implant. Pe un titan de proastă calitate osul natural nu va crește iar în timp acest implant vă fi rejectat de către organism.

Fiecare implant este ambalat separat și are o serie cu care poate fi verificată data fabricației.

Fiecare implant are termen de folosință – timp în care se garantează sterilizarea implantului iar dacă este depășit acest termen nu va mai fi folosit.

Pe piață există foarte mulți producători de implanturi dar este o mare diferență între un implant dentar de calitate și un holzșurub (multe fabrici de holzșuruburi și șuruburi au început să fabrice implanturi dentare care sunt foarte ieftine).

Prețul unui implant dentar Bicon este 600 de euro.
Prețul unui implant Megagen este 500 de euro.
Prețul unui implant Implantium Dentium este 400 de euro.

Preturile pentru implante includ toate elementele proceduri de inserare (anestezie, fire de sutură)

Prețul pentru o coroană pe implant din porțelan pe metal este 350 euro (Include bontul protetic din titan)

Prețul pentru o coroană pe implant din porțelan pe zirconiu este 500 euro (Include bont protetic de zirconiu)

Preturile pentru augmentare osoasă (opțională)

Os artificial (se integrează mai greu în organism)

Augmentare osoasă cu os artificial PERIOGLAS 250-600euro

Manopera+costul materialelor 0.3/0.5/1 cm cub os = 250 / 300 /600 euro

Augmentare osoasă cu os artificial – NOVABONE -made în SUA 80-280euro Manopera+costul materialelor 0,3 / 0,5 / 1cm cubi os =80 /149/280 euro

Augmentarea osoasa cu os autolog (recoltat de la nivelul mandibulei-linia oblică externă, tuberozitate) 2000 ron

Cât plătim pentru un dinte de porțelan?

Daca sunteti în situația de a avea nevoie de o coroană dentară („un dinte de porțelan”) va trebui să decideți impreuna cu medicul dentist care este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Acest lucru presupune înțelegerea faptului ca exista diferite tipuri de coroane dentare cu costuri diferite.

Pentru cerințe estetice ridicate cele mai bune coroane sunt cele integral ceramice și cele din porțelan pe zirconiu. Acestea pot mima culoarea și transluciditatea dinților naturali, integrandu-se perfect printre ceilalți dinți de pe arcada. Mai mult decât atât, tehnicianul le poate realiza diferite detalii anatomice adaptate în funcție de forma și aspectul dorit de pacient.

Pret coroana integral ceramica
250 euro

Pret coroana porcelan pe zirconiu
250 euro

O altă variantă este cea a coroanelor metalo-ceramice care au un miez metalic placat cu un un strat de ceramică. Acestea sunt funcționale în ceea ce privește masticația și vorbirea dar reprezintă un compromis din punct de vedere estetic. Culoarea nu se poate individualiza și sunt mult mai opace, dând astfel aspectul de “dinte fals”. Pe de alta parte, prețul lor este cel mai convenabil.

Pret coroana portelan pe metal: 600 ron

În ceea ce privește etapele realizării unei coroane dentare, acestea sunt de obicei cuprinse între 2 și 4 vizite la medicul dentist.

1. Consultația
consultatie stomatolog

Într-o prima etapă medicul trebuie să decidă dacă aveți într-adevăr nevoie de o coroană dentară sau se poate opta pentru o variantă mai conservatoare cum ar fi obturația(plomba). Este necesara o radiografie dentara pentru dintele sau dintii care ar urma sa aiba o coroana dentara.Tot în această ședință vi se va explica întreaga procedură, timpul și prețul coroanei.

Pret consultatie = 50 ron

2. A doua vizită

In a doua vizita se pregatesc dintii pentru viitoarea coroana.Se fac tratamente de canal pentru dintii care vor fi acoperiti cu coroana dentara. dintelui care ar presupune indepartarea si distrugerea coroanei. Medicul dentist va înregistra culoarea și va șlefui dintele pentru viitoarea coronă, adică îl vă prepara prin frezare. Pentru confortul pacientului șlefuirea se poate realiza sub anestezie locală. Tot acum, doctorul va lua și amprentele pentru a trimite tehnicianului dentar toate informațiile necesare.Se face plata integral sau jumatate din pretul coroanei.

/

3. Proba coroanei

În caz că este nevoie de anumite modificări în ceea ce privește forma și culoarea, coroana se va retrimite în laborator pentru ajustări. Dacă totul este pe placul pacientului atunci se poate trece direct la cimentare în aceeași ședință.

4. Cimentarea

Aceasta reprezintă fixarea coronei definitiv în cavitatea bucală și adaptarea ei astfel încât pacientul să o simtă ca făcând parte din ansamblul dentar existent.

Pretul pentru cimentarea simpla: 50 de ron

Pretul pentru o cimentare adeziva (la coroanele din portelan si zirconiu): 100 de ron.

Acestea sunt doar informații generale menite să vă orienteze în ceea ce privește terminologia și protocoalele medicale dar nu substituie discuția cu medicul dentist adaptată cazului dumneavoastră. Sperăm că v-au fost utile iar pentru orice sfat și detalii suplimentare referitoare la coroanele dentare vă așteptam în clinicile noastre!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.