Category Archives: Implanturi

Ce se întâmplă după inserarea unui implant dentar?

Odată cu vindecarea gingiilor după vindecarea unui implant dentar, doctorul va lua o amprentă a locului unde urmează să monteze coroana dentară, dar și a dinților din jurul său pentru confecționarea unei coroane dentare care să se potrivească perfect în gură.

Coroana este un dinte artificial cu un aspect foarte similar cu cel al dinților natuali. Coroana nu poate fi plasată peste implantul dentar până când osul maxilarului este suficient de puternic pentru a sprijini noul dinte.

Împreună cu medicul stomatolog poți alege dinți artificiali detașabili sau ficși. Însă în cazul implanturilor dentare singulare se optează cel mai des pentru dinți artificiali ficși.

Protezele detașabile pot fi parțiale sau complete. Acestea sunt compuse din dinți artificiali de culoare albă, fixați pe un cadru metalic înconjurat de un material moale, gumat, de culoare roz, care imită gingiile naturale.

Aceste proteze se pot îndepărta cu ușurință pentru reparații sau pentru curățare zilnică.

Spre deosebire de acest tip de proteze, coroanele dentare permanente sunt cimentate una câte una pe câte un bont și se comportă exact la fel ca dinții naturali. Nu este nevoie să îndepărtezi un dinte fixat pe un bont metalic și ca să îl îngrijești poți să folosești pur și simplu ață dentară, pastă de dinți și apă de gură, exact așa cum ai proceda și în cazul unui dinte natural.

Ce se întâmplă după procedura de inserarea a unui implant dentar?

Indiferent dacă a fost vorba de o intervenție chirurgicală de implant dentar desfășurată într-o etapă sau în mai multe etape, este posibil să experimentezi un disconfort tipic asociat cu orice tip de intervenție chirurgicală dentară, cum ar fi:

  • Umflarea gingiilor și a feței
  • Vânătăi ale pielii și gingiilor
  • Durere la locul implantului
  • Sângerare minoră

Este posibil să ai nevoie de medicamente pentru durere sau antibiotice după operația de implant dentar. Dacă umflarea, disconfortul sau orice altă problemă de care suferi se agravează în zilele următoare de după operație, trebuie să iei cât mai repede legătura cu medicul tău stomatolog.

După fiecare etapă a intervenției chirurgicale, poate fi necesar să consumi alimente moi pe toată durata de timp în care se vindecă implantul dentar. De obicei, chirurgul va opta pentru cusături cu fire care se dizolvă de la sine. Dacă cusăturile nu se autodizolvă, medicul le va îndepărta de la sine.

Rezultatul unei proceduri de inserare a implantului dentar

Majoritatea implanturilor dentare au un succes garantat. Uneori însă, osul nu reușește să fuzioneze suficient cu implantul metalic. Fumatul, de exemplu, poate contribui la eșecul implantului și la complicații.

Dacă osul nu reușește să fuzioneze suficient, implantul este îndepărtat, osul este curățat și se poate reîncerca procedura în aproximativ trei luni.

Ca să te asiguri că implantul tău dentar îți va servi întreaga viață și nu îți va afecta în niciun fel dinții naturali rămași, trebuie să procedezi în felul următor:

  • Practică o igienă orală excelentă. La fel ca în cazul dinților naturali, implanturile se păstrează curate prin periere, utilizarea aței dentare și a apei de gură. Există perii special concepută pentru periajul interdentar care alunecă între dinți, acestea ajută la curățarea locurilor greu accesibile ale dinților, gingiilor și a stâlpilor metalici dacă implanturile sunt încă descoperite și nu au fixate deasupra lor o coroană dentară.
  • Consultă regulat medicul dentist pentru a te asigura că zona unde au fost inserate implanturile dentare s-a vindecat corespunzător, dar și că dinții naturali rămași sunt puternici și sănătoși.
  • Evită obiceiurile dăunătoare cum ar fi mestecatul alimentelor dure precum bomboanele tari, floricelele de porumb sau gheața, care pot determina apariția unor fisuri la nivelul coroanelor dentare sau chiar și a dinților naturali. Renunță de asemenea și la fumat pentru că tutunul îți poate păta dinții, la fel ca și cafeaua sau ceaiul.
  • Dacă obișnuiești să-ți scrâșnești dinții, renunță și la acest prost obicei deoarece îți poate afecta sănătatea dinților, dar și integritatea coroanelor dentare. Mai ales în timpul somnului, poți folosi un dispozitiv special care să prevină încleștarea maxilarului și să reducă presiunea exercitată asupra dinților.

 

Care sunt etapele pentru inserarea unui implant dentar?

implant-dentar-pret-brasov

Operațiile de inserare a implanturilor dentare sunt  intervenții chirurgicale care se desfășoară în ambulatoriu, efectuate într-o etapă sai două, pe o durată de timp destul de mică. După inserarea unui implant dentar durează un anumit interval de timp până zona tratată se vindecă și materialul din care este confecționat implantul fuzionează cu osul. Procesul de inserare a unui implant dentar implică mai mulți pași. Iată care sunt etapele pentru inseararea unui implant dentar:

  • Îndepărtarea/extracția dintelui afectat
  • Pregătirea maxilarului pentru inserarea implantului dentar, atunci când este necesar
  • Plasarea implantului dentar în zona potrivită
  • Vindecarea osului tratat
  • Fixarea bontului de vindecarea
  • Fixarea coroanelor care țin locul dinților naturali

Întregul proces poate dura mai multe luni de la început și până la sfârșit. O mare parte din acest timp este dedicată vindecării și așteptării până când materialul implantului fuzionează cu osul maxilarului. În funcție de situația în care te afli, procedura specifică implantului dentar presupune mai multe etape care uneori pot fi combinate.

Când este necesar adiția osoasă?

Dacă osul maxilarului nu este suficient de gros sau este prea moale, este posibil să ai nevoie de adiție osoasă înainte de a putea beneficia de o operație de inserare a unui implant dentar. Acest lucru se datorează faptului că mestecatul alimentelor exercită o presiune mare asupra osului și, dacă implantul și implicit osul în care acesta este inserat nu poate susține implantul, operația probabil ar eșua. O adiție osoasă poate crea o bază mai solidă pentru un implant.

Există mai multe materiale speciale pentru grefele osoase care pot fi folosite pentru a reconstrui un os maxilar. Opțiunile pot include o grefă osoasă naturală, cum ar fi un os preluat dintr-o altă locație a corpului, sau o grefă osoasă sintetică, cum ar fi materialul de înlocuire a osului, care poate oferi structuri de sprijin pentru un os mai solid. Discută cu medicul tău despre opțiunile pe care le ai dacă ai nevoie de o grefă osoasă ca să alegi opțiunea care va funcționa cel mai bine.

Poate dura câteva luni pentru ca osul transplantat să se solidifice suficient pentru a susține un implant dentar. În unele cazuri, este posibil să ai nevoie doar de adiție osoasă minoră, care poate fi făcută în același timp cu operația de implant. Starea osului maxilar determină cea mai potrivită procedură.

Inserarea implantului dentar

În timpul operației de inserare a unui implant dentar, chirurgul va face o tăietură pentru a deschide gingia și a expune osul. Este găurit osul pentru a plasa implantul dentar. Acesta va servi drept rădăcină pentru noul dintelui și cu cât este implantat mai bine și mai adânc în osul maxilarului, cu atât dintele artificial este mai solid.

Chiar și după inserarea implantului va rămâne în continuare un spațiu în locul dintelui natural pierdut până la fixarea coroanei dentare. Se poate opta pentru un tip de proteză parțială, temporară, care oferă danturii un aspect natural. În funcție de modul în care a fost fabricată, proteza poate avea nevoie de curățare pe timpul nopții.

Amplasarea bontului

Când osteointegrarea este completă, poți avea nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară pentru fixarea bontului, piesa pe care se va așeza în cele din urmă coroana dentară. Și această intervenție chirurgicală este minoră și se realizează cu anestezie locală.

Pentru plasarea bontului chirurgul va proceda în felul următor:

  • Va face o mică incizie la nivelul gingiei pentru a expune implantul dentar
  • Va atașa bontul deasupra implantului dentar
  • Țesutul gingival este apoi închis în jurul bontului, dar nu peste bont

În unele cazuri, bontul este atașat de stâlpul metalic al implantului dentar atunci când acesta este implantat.

Asta înseamnă că nu mai este necesar un pas suplimentar pentru atașarea bontului. Deoarece bontul iese dincolo de linia gingiei, el este vizibil atunci când deschizi gura – și așa va rămână până când medicul dentist va finaliza proteza dentară. Unor oameni nu le place acest aspect și preferă ca bontul să fie plasat într-o procedură separată.

După ce este plasat bontul, gingiile trebuie să se vindece timp de aproximativ două săptămâni înainte ca dintele artificial să poată fi atașat.

 

 

 

 

 

10 Motive pentru care să investești într-un implant dentar

implant-dentar-brasov

Ți-ai pierdut un dinte natural și vrei să-ți recapeți zâmbetul frumos de odinioară? Iată 10 motive pentru care să alegi un implant dentar în locul altor metode de înlocuire a dinților!

 

De ce să investești într-un implant dentar?

1. Implanturile dentare trec neobservate

Primul avantaj major al implanturilor dentare este faptul că arată și se și simt exact ca dinții naturali. Din punctul tău de vedere, ca pacient care ai beneficiat de o astfel de metodă de tratament, nu ar trebui să simți nicio diferență între dinții tăi obișnuiți și implantul dentar. Iar în ceea ce îi privește pe cei cu care intri în contact, să știi că secretul tău va trece complet neobservat!

2. Ca să ai parte de dieta pe care ți-o dorești

Cu o proteză dentară trebuie să renunți la mâncărurile tari precum fructele sau porumbul dacă vrei să nu te confrunți cu situații delicate mai ales atunci când mănânci în public. Dar dacă ai un implant dentar, nu trebuie să schimbi nimic la dieta ta obișnuită, ci doar să păstrezi o igienă orală corespunzătoare, pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

3. Pentru a duce o viață fără griji

Implanturile dentare, dacă sunt realizate de medici stomatologi specializați în implantologie, rezistă în general o viață. Ele sunt fabricate din materiale foarte rezistente, care nu se uzează în timp și nici nu reacționează cu țesutul uman într-un mod negativ și astfel, dacă ai un implant și ai grijă să mergi periodic la stomatolog, sunt șanse mari să te bucuri de el întreaga viață.

4. Implanturile sunt o metodă convenabilă de înlocuire a dinților

Chiar dacă inițial ți se pare că trebuie să plătești pentru ele o mică avere, în realitate, implanturile dentare sunt mai puțin costisitoare decât alte metode de înlocuire a dinților, dacă te gândești pe termen lung. Spre diferență de o proteză dentară spre exemplu, implanturile nu au nevoie de o îngrijire specială și atunci, practic, nu trebuie să plătești pentru ele nimic în plus decât prețul inițial.

5.  Trăiești mai bine dacă investești într-un implant

Calitatea vieții tale se poate îmbunătăți considerabil dacă alegi să investești într-un implant dentar. În primul rând, cu ajutorul acestuia, te poți hrăni fără probleme, bucurându-te astfel de toate substanțele nutritive pe care ți le oferă o dietă echilibrată . Iar în al doilea rând, dacă ai un implant dentar, nu trebuie să-ți faci griji pentru impresia pe care o faci celorlalți ori de câte ori vorbești sau zâmbești deoarece zâmbetul tău arată pur și simplu perfect.

6. Implanturile previn deteriorarea țesutului osos

Dacă amâni prea mult înlocuirea unui dinte natural pe care l-ai pierdut, osul pe care el se prindea se poate atrofia. Dar dacă optezi pentru un implant dentar, rezolvi ușor și această problemă întrucât el se fixează în țesutul osos la fel ca un dinte obișnuit, protejându-l.

7.  Ca să-ți protejezi ceilalți dinți

Știai că dinții pot migra dacă brusc se crează mai mult spațiu în cavitatea bucală din cauza pierderii unui dinte? De asemenea, știai că nu toate metodele de înlocuire a spațiului lipsă sunt prietenoase cu dinții vecini? Dacă ai pierdut mai mulți dinți și apelezi de exemplu pentru o punte dentară ca să economisești un ban, în loc să apelezi la implanturi, dinții naturali pe care se prinde aceasta trebuie șlefuiți și astfel se deteriorează.

8.  Poți să înlocuiești mai mulți dinți prin implanturi

În mod ideal, ar fi bine să optezi pentru câte un implant dentar pentru fiecare dinte natural pe care l-ai pierdut. Dar dacă vrei să alegi o metodă mai convenabilă, există și implanturi care pot înlocui doi dinți sau implanturi speciale pe care se poate monta o lucrare fixă mai complexă.

9. Te simți bine dacă optezi pentru implanturi

Îți recapeți ușor stima de sine dacă apelezi la un implant dentar pentru a-ți înlocui un dinte natural deoarece, cu ajutorul lui, te întorci rapid la vechiul și originalul TU, cu zâmbetul frumos pe care îl aveai din totdeauna!

10. Rezultate garantate

Există o serie de afecțiuni medicale incompatibile cu implanturile dentare. Dar la Dental West, înainte de a beneficia de o astfel de metodă de tratament, ți se fac toate analizele necesare pentru a te asigura din start că operația va fi un real succes.

Prețul unui implant dentar explicat pe limba pacienților

Care este costul total al unui tratament cu implant dentar?

Probabil că ai studiat deja mai multe articole din care ai înțeles parțial ce presupune și cât costă un tratament complet cu implant dentar. În acest articol îți explicăm pas cu pas care este prețul real, fără costuri ascunse, și ce înseamnă mai exact fiecare etapă.

Când alegem ca soluție de tratament implantul dentar trebuie să avem în vedere că acesta înlocuiește doar rădăcina dintelui (aflată în os), deci pentru a fi complet, aceast tratament include mai multe elemente:

  1. consultația de specialitate și CT-ul

  2.  implant dentar

  3. capele de vindecare

  4. bont protetic

  5.  coroana pe implant

  6.  eventual material de adiție osoasă

1. Implantul dentar este o intervenție chirurgicala prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară.

2. Capele de vindecare: sunt necesare într-o etapă intermediară, de la inserarea implantului dentar până la fixarea coroanei dentare în implant.

3. Bontul protetic face legătura dintre implantul situat în os și coroana situată în gură. Pe bontul protetic se vă fixa viitoarea coroană.

4. Coroana pe implant este de doue feluri: coroană din porțelan pe zirconiu( mai estetica) și coroană din porțelan pe metal.

5. Adiția de os- Aceasta nu este obligatorie și depinde de nevoile fiecărui pacient. După o extracţie dentară, ososul dintelui suferă un proces de resorbţie. Ritmul resorbţiei osoasă este 25% după 1 an, iar după 3 ani de la extracție osul se retrage în proporţie de 40-60%. Un os scurt şi îngust nu poate primi un implant corespunzător că lungime şi diametru, de aceea masa osoasă trebuie refăcută cu grefe osoase şi membrane de origine diferită.

Prețul unui implant reflectă puritatea titanului din care este fabricat , tehnologia fabricării și calitatea sterilizării lui după procesul de fabricație.

Calitatea titanului nu este un element aleatoriu ci este cel mai important aspect deoarece titanul este biocompatibil și permite asimilarea de către organism a implantului prin creșterea de os natural pe implant. Pe un titan de proastă calitate osul natural nu va crește iar în timp acest implant vă fi rejectat de către organism.

Fiecare implant este ambalat separat și are o serie cu care poate fi verificată data fabricației.

Fiecare implant are termen de folosință – timp în care se garantează sterilizarea implantului iar dacă este depășit acest termen nu va mai fi folosit.

Pe piață există foarte mulți producători de implanturi dar este o mare diferență între un implant dentar de calitate și un holzșurub (multe fabrici de holzșuruburi și șuruburi au început să fabrice implanturi dentare care sunt foarte ieftine).

Puteti consulta lista noastra de preturi aici.

 

 

5 sfaturi pentru un implant dentar de succes

implant-dentar-brasov

Implantul dentar este cea mai populară soluție pentru înlocuirea unui dinte absent și cea mai convenabilă pe termen lung. Totuși, pentru a vă asigura că tratamentul prin implant dentar va fi de succes trebuie să luați în considerare în afară de preț, și alte aspecte importante.

Iată sfaturile specialiștilor DENTAL WEST pentru pacienții care aleg tratamentul prin implant dentar!

1. Mergi la un specialist 

Nu putem sublinia suficient  cât de importantă este pregătirea medicului stomatolog care efectuează această manoperă. Stomatologia evoluează de an la an într-un ritm accelerat. Apar noi tehnici de inserare a implantelor prezentate în cadrul cursurilor și a congreselor de specialitate. Dentistul pe care îl alegi este obligat să țină pasul cu noutățile din domeniu și să le introducă în practica sa. Pe lângă cunoștințele de bază de anatomie și chirurgie, medicul trebuie să deprindă și calitatea de a se orienta în spațiu și un simț estetic ridicat. Toate aceste calități care duc la formarea unui implantolog de succes se obțin printr-o pregătire riguroasă și prin participarea la congrese și workshop-uri internaționale dar și în țară.

2. Tehnologia este esențială

Tehnologia este mâna dreaptă a oricărui medic dentist care realizează tratamentul prin implant dentar. Dotările și aparatura reflectă interesul pentru progres și grija pe care echipa medicală o are pentru confortul pacientului. Clinica stomatologică la care alegeți să vă realizați această intervenție trebuie să dispună de tehnologie modernă.  Fiziodispencer-ul asigură inserarea cu precizie a implantelor dentare înșurubate. Centrifuga din tehnologie PRGF (plasmă bogată în factori de creștere) asigură vindecarea rapidă și reducerea inflamației post-operatorii. Prin intermediul acestei tehnologii putem crea membrane din propriul organism 100% biocompatibile care se aplică peste zona unde se inseră implantul dentar. În Clinicile DENTAL WEST folosim tehnologia PRGF pentru o vindecare ușoară în doar câteva zile.

Vezi și Implanturi cu vindecare de 7 ori mai rapidă

3. Protocolul operator

Protocolul operator se referă la etapele și la modul în care se desfășoară inserarea implantului dentar. Chiar dacă este mai puțin invaziv decât o extracție dentară, procesul de inserare a unui implant este considerat tot un act chirurgical. Unii pacienți se pot simți intimidați când pășesc în cabinetul pregătit pentru chirurgie. Suntem obligați să ne pregătim suplimentar și să respectăm niște etape în plus pentru a asigura un mediu steril. Pacientul și echipa medicală vor purta echipamente de protecție sterile și toate suprafețele din jurul lor vor fi acoperite de materiale sterile pentru a elimina cât mai mult șansele de eșec.

4. CBCT

Cu ajutorul tehnologiei digitale CBCT putem măsura precis densitatea osului și putem realiza un plan de tratament corect, adaptat la nevoile pacientului și la suportul osos disponibil. În cadrul consultației de specialitate, medicul va face niște măsuratori pe baza computerului tomograf care reprezintă startul pentru un implant dentar reușit. Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație la Clinica din Craiter.

5. Gândește pozitiv

Ultima recomandare se referă la voi! După ce v-ați asigurat că toate recomandările de mai sus sunt întrunite nu rămâne decât să păstrați o atitudine pozitivă și să aveți încredere în echipa pe care ați ales-o. Dacă sunteți la primul implant dentar, căutați informații corecte și încercați să eliminați cât mai mult din frica de intervenție în cadrul discuției inițiale cu medicul stomatolog. Odată ce veți porni la drum optimiști nu vi se va mai părea atât de greu!

implant-dentar-brasov

Te interesează implantul dentar? Completează CHESTIONARUL GRATUIT PENTRU IMPLANT DENTAR!

Noi lucrăm pentru zâmbetul tău!

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.