Category Archives: Implanturi

Prețul unui implant dentar explicat pe limba pacienților

Care este costul total al unui tratament cu implant dentar?

Probabil că ai studiat deja mai multe articole din care ai înțeles parțial ce presupune și cât costă un tratament complet cu implant dentar. În acest articol îți explicăm pas cu pas care este prețul real, fără costuri ascunse, și ce înseamnă mai exact fiecare etapă.

Când alegem ca soluție de tratament implantul dentar trebuie să avem în vedere că acesta înlocuiește doar rădăcina dintelui (aflată în os), deci pentru a fi complet, aceast tratament include mai multe elemente:

 1. consultația de specialitate și CT-ul

 2.  implant dentar

 3. capele de vindecare

 4. bont protetic

 5.  coroana pe implant

 6.  eventual material de adiție osoasă

1. Implantul dentar este o intervenție chirurgicala prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară.

2. Capele de vindecare: sunt necesare într-o etapă intermediară, de la inserarea implantului dentar până la fixarea coroanei dentare în implant.

3. Bontul protetic face legătura dintre implantul situat în os și coroana situată în gură. Pe bontul protetic se vă fixa viitoarea coroană.

4. Coroana pe implant este de doue feluri: coroană din porțelan pe zirconiu( mai estetica) și coroană din porțelan pe metal.

5. Adiția de os- Aceasta nu este obligatorie și depinde de nevoile fiecărui pacient. După o extracţie dentară, ososul dintelui suferă un proces de resorbţie. Ritmul resorbţiei osoasă este 25% după 1 an, iar după 3 ani de la extracție osul se retrage în proporţie de 40-60%. Un os scurt şi îngust nu poate primi un implant corespunzător că lungime şi diametru, de aceea masa osoasă trebuie refăcută cu grefe osoase şi membrane de origine diferită.

Prețul unui implant reflectă puritatea titanului din care este fabricat , tehnologia fabricării și calitatea sterilizării lui după procesul de fabricație.

Calitatea titanului nu este un element aleatoriu ci este cel mai important aspect deoarece titanul este biocompatibil și permite asimilarea de către organism a implantului prin creșterea de os natural pe implant. Pe un titan de proastă calitate osul natural nu va crește iar în timp acest implant vă fi rejectat de către organism.

Fiecare implant este ambalat separat și are o serie cu care poate fi verificată data fabricației.

Fiecare implant are termen de folosință – timp în care se garantează sterilizarea implantului iar dacă este depășit acest termen nu va mai fi folosit.

Pe piață există foarte mulți producători de implanturi dar este o mare diferență între un implant dentar de calitate și un holzșurub (multe fabrici de holzșuruburi și șuruburi au început să fabrice implanturi dentare care sunt foarte ieftine).

Puteti consulta lista noastra de preturi aici.

 

 

5 sfaturi pentru un implant dentar de succes

implant-dentar-brasov

Implantul dentar este cea mai populară soluție pentru înlocuirea unui dinte absent și cea mai convenabilă pe termen lung. Totuși, pentru a vă asigura că tratamentul prin implant dentar va fi de succes trebuie să luați în considerare în afară de preț, și alte aspecte importante.

Iată sfaturile specialiștilor DENTAL WEST pentru pacienții care aleg tratamentul prin implant dentar!

1. Mergi la un specialist 

Nu putem sublinia suficient  cât de importantă este pregătirea medicului stomatolog care efectuează această manoperă. Stomatologia evoluează de an la an într-un ritm accelerat. Apar noi tehnici de inserare a implantelor prezentate în cadrul cursurilor și a congreselor de specialitate. Dentistul pe care îl alegi este obligat să țină pasul cu noutățile din domeniu și să le introducă în practica sa. Pe lângă cunoștințele de bază de anatomie și chirurgie, medicul trebuie să deprindă și calitatea de a se orienta în spațiu și un simț estetic ridicat. Toate aceste calități care duc la formarea unui implantolog de succes se obțin printr-o pregătire riguroasă și prin participarea la congrese și workshop-uri internaționale dar și în țară.

2. Tehnologia este esențială

Tehnologia este mâna dreaptă a oricărui medic dentist care realizează tratamentul prin implant dentar. Dotările și aparatura reflectă interesul pentru progres și grija pe care echipa medicală o are pentru confortul pacientului. Clinica stomatologică la care alegeți să vă realizați această intervenție trebuie să dispună de tehnologie modernă.  Fiziodispencer-ul asigură inserarea cu precizie a implantelor dentare înșurubate. Centrifuga din tehnologie PRGF (plasmă bogată în factori de creștere) asigură vindecarea rapidă și reducerea inflamației post-operatorii. Prin intermediul acestei tehnologii putem crea membrane din propriul organism 100% biocompatibile care se aplică peste zona unde se inseră implantul dentar. În Clinicile DENTAL WEST folosim tehnologia PRGF pentru o vindecare ușoară în doar câteva zile.

Vezi și Implanturi cu vindecare de 7 ori mai rapidă

3. Protocolul operator

Protocolul operator se referă la etapele și la modul în care se desfășoară inserarea implantului dentar. Chiar dacă este mai puțin invaziv decât o extracție dentară, procesul de inserare a unui implant este considerat tot un act chirurgical. Unii pacienți se pot simți intimidați când pășesc în cabinetul pregătit pentru chirurgie. Suntem obligați să ne pregătim suplimentar și să respectăm niște etape în plus pentru a asigura un mediu steril. Pacientul și echipa medicală vor purta echipamente de protecție sterile și toate suprafețele din jurul lor vor fi acoperite de materiale sterile pentru a elimina cât mai mult șansele de eșec.

4. CBCT

Cu ajutorul tehnologiei digitale CBCT putem măsura precis densitatea osului și putem realiza un plan de tratament corect, adaptat la nevoile pacientului și la suportul osos disponibil. În cadrul consultației de specialitate, medicul va face niște măsuratori pe baza computerului tomograf care reprezintă startul pentru un implant dentar reușit. Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație la Clinica din Craiter.

5. Gândește pozitiv

Ultima recomandare se referă la voi! După ce v-ați asigurat că toate recomandările de mai sus sunt întrunite nu rămâne decât să păstrați o atitudine pozitivă și să aveți încredere în echipa pe care ați ales-o. Dacă sunteți la primul implant dentar, căutați informații corecte și încercați să eliminați cât mai mult din frica de intervenție în cadrul discuției inițiale cu medicul stomatolog. Odată ce veți porni la drum optimiști nu vi se va mai părea atât de greu!

implant-dentar-brasov

Te interesează implantul dentar? Completează CHESTIONARUL GRATUIT PENTRU IMPLANT DENTAR!

Noi lucrăm pentru zâmbetul tău!

 

Implant dentar preț Brașov-Interviu cu Dr. Tatiana Costea

implant-dentar-pret-brasov

Cât costă un implant dentar în Brașov?Prețul pentru un implant dentar variază în funție de mai mulți factori. Dacă cunoști toate aceste variabile poți să alegi corect din prima și să scapi de capcanele  campaniilor de marketing.

Implantul dentar este una dintre cele mai populare intervenții stomatologice având o rată de succes de aproximativ 100 %. Astfel, odată cu creșterea cererii pentru acest tratament au apărut numeroși producători de implanturi dentare și diferite tehnici chirurgicale de inserție, fiecare având prețuri diferite.

Sunt multe aspecte care dictează prețul unui implant dentar iar la o simplă căutare pe internet ne putem da seama că poate fi destul de derutant să înțelegem diferențele de preț. Află mai multe despre: implant dentar preț Brașov, costurile reale, sfaturi pentru pacienții care aleg tratamentul cu implant dentar în Brașov.

Dr. Tatiana Costea, specialist în implantologie și stomatologie generală, fondator al Clinicilor Dental West din Brașov ne explică toate aceste aspecte.

Este important ca pacienții să înțeleagă de la bun început că prețul tratamentului cu implant dentar este alcătuit din prețul pentru implantul propriu-zis la care se adaugă prețul coroanei dentare și a manoperelor suplimentare, atunci când este cazul. Un preț mic pentru implantul dentar nu garantează un preț mic al întregului tratament de reabilitare prin implant dentar.

Prețul unui implant dentar este stabilit prin două aspecte principale: firma producătoare și tehnica de inserare a implantului dentar care ține de experiența medicului implantolog. Fiecare tip de implant vine cu propriul sistem de instrumente anexe și cu diferențe de tehnică chirurgicală. Este la fel ca în cazul mașinilor: o cheie nu se potrivește la două mașini.

Prețul implantului dentar afișat în lista de prețuri este prețul final?

Pacienții trebuie să ia în considerare faptul că tratamentul cu implant dentar include mai mult decât inserarea propriu-zisă a implantului. Prețul implantului afișat în lista de prețuri reprezintă costul pentru implantul dentar și pentru operația de inserare a implantului dentar. La acestea se adaugă investigațiile radiologice și consultația de specialitate într-o primă etapă, iar apoi descoperirea implantului și lucrările protetice care se vor fixa în implant, însemnând viitoarele coroane dentare.

Există situații clinice mai dificile unde osul de suport nu este suficient de înalt pentru a susține implantul dentar. În astfel de cazuri este nevoie de tratamente suplimentare de adiție de os sau sinus lift și adăugarea de biomateriale care se pot realiza în același timp cu inserarea implantului.

Pacienții trebuie să știe că prețul final al tratamentului cu implant dentar cuprinde toate aceste manopere și proceduri care se realizează defalcat pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Care sunt cei mai importanți factori care modifică prețul tratamentului cu implant dentar?

1. Tipul de implant dentar

Există numeroase fime producătoare de implanturi dentare. În funcție de cercetările și studiile realizate înainte de producere, de renumele producătorului și de felul în care sunt fabricate, implanturile se clasifică de la premium la low-cost. Pentru un medic implantolog, prețul este justificat deoarece medicul evaluează implantul după criteriile clinice și tehnice care îl determină sau nu să lucreze cu un anumit producător de implanturi. Pentru pacienți este mult mai greu însă să aleagă un implant dentar, deoarece singurele date concrete pe care le poate analiza sunt costul implantului și aspectul sub formă de șurub.

Implanturile pe care le folosim în clinicile noastre dentare din Brașov sunt Nobel Biocare, Bicon, Dentium și Megagen produse în Suedia, Statele Unite și Coreea. Lucrăm cu mai mulți producători pentru a putea asigura cel mai potrivit implant dentar pentru fiecare situație clinică în parte. Prețurile pentru implanturile dentare cu care lucrăm variază între 400 și 740 de euro.

Vezi AICI tipurile de implant dentar din Clinicile Dental West

Investigațiile suplimentare

Pentru ca implantul să aibă succes, trebuie să ne asigurăm în prealabil în primul rând, că implantul dentar este o opțiune de lungă durată pentru pacientul care alege acest tratament. Medicul trebuie să studieze calitate și dimensiunea osului, trebuie să se asigure că nu există infecții dentare care să compromită vindecarea post-operatorie și trebuie să analizeze gradul de sănătate al gingiei. Pentru a face aceste lucruri, încă din primul moment, în cadrul consultației, medicul implantolog are nevoie de un CT (compter tomograf) și de o radiografie panoramică. CT-ul este folosit pentru a vedea 3D osul dar și pentru a crea planul de tratament.

Pentru confortul pacienților, investigațiile radiologice se realizează odată cu consultația inițială în cadrul clincii dentare DENTAL WEST din Craiter.

Vezi locația AICI

Tratamente suplimentare necesare

Implantul dentar nu este o soluție de compromis. Tratamentele suplimentare sunt necesare din două motive: eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală și lipsa de os. Eliminarea infecțiilor înseamnă: tratamentul cariilor, obturații, tratamente de canal, detartraj, sterilizarea pugilor parodontale cu laser etc.

Tratamentele proimplantare de adiție de os și de regenerare tisulara  implică utilizarea de biomateriale și manopere complexe care înafara faptului că sunt necesare pentru anumite situații clinice, influențează și prețul tratamentului final.

Utilizarea tehnologiei PRGF

În clinicile noastre utilizăm tehnologie PRGF, care implică aplicarea unui material 100% biocompatibil bogat în factori de creștere și de vindecare. Este obținut prin centrifugarea unei cantități de sânge recoltată de la pacient în aceeași ședință cu inserarea implantului.

Tipul de coroană dentară

Coroanele dentare pentru implanturi pot fi cimentate sau înșurubate, în funcție de tipul de implant. Coroanele pe implanturi sunt confecționate din aceleași mteriale ca și coroanele clasice: zirconiu, ceramicp sau metalo-ceramică, alegerea rămânând la latitud inea pacientului.

Vezi și Dinți din porțelan sau dinți din zirconiu? Care este diferența?

3. Gradul de pregătire al medicului

Gradul de pregătire al medicului este unul din factorii umani cei mai importanți care poate influența indirect costul tratamentului cu implant dentar. Asta se referă la cunoștințele dobândite în urma cursurilor de specializare și a tehnicilor chirurgicale dobândite în urma lor. Pentru a rămâne relevant, un medic trebuie să nu se oprească niciodată din învățat.

În calitate de specialist în implantologie, ce sfat aveți pentru pacienții care au nevoie de un implant dentar?

Îi sfătuiesc mereu pe pacienții mei să privească implantul dentar ca pe o investiție de lungă durată în sănătatea și în confortul lor fizic și psihic. Fiecare pacient este unic iar atunci când concepem un plan de tratament ne asigurăm că alegem dintre tipurile de implanturi și manopere chirurgicale exact cele mai potrivite variante pentru situația clinică cu care ne confruntăm. În același timp, ne luăm toate măsurile de siguranță pentru ca pacienții să aibă certitudinea că se vor putea folosi de respectivul implant pentru o lungă perioadă de timp.

 Te interesează implanturile dentare? Completează chestionarul gratuit pentru implant dentar AICI!

Noi lucrăm pentru zâmbetul tău!

Implanturi dentare cu vindecare de 7 ori mai rapidă

implanturi dentare Brașov

Implantul dentar este una dintre cele mai populare proceduri din stomatologia modernă. Chiar dacă prețul si firmele de implanturi dentare pot varia, ceea ce ne interesează pe toți este cât de repede ne vom vindeca. Pentru a ajunge de la implant la zâmbetul pe care îl visăm condiția ca organismul nostru să formeze țesut osos în jurul implantului este esențială.

Acum, putem stimula vindecarea postoperatorie prin intermediul noii tehnologii PRGF. Tehnologia PRGF sau Platelet Rich in Growth Factors oferă vindecarea de 7 ori mai rapidă a locului unde a fost inserat un implant dentar.

Recuperarea post-operatorie este fără durere și fără inflamație prin aplicarea unui concentrat de plasmă bogată în factori de creștere și de vindecare. Acest material este 100% biocompatibil și se obține în aceeași ședință cu inserarea de implanturi dentare. Concentratul în factori de vindecare se realizează prin recoltarea unei cantități de sânge și centrifugarea ei la o viteză foarte mare. În timpul centrifugării, elementele sanguine se separă și astfel este posibilă selectarea doar a elementelor regenerative și antiinflamatorii. Prin mai multe proceduri se ajunge la forma finală de membrană, care va fi aplicată peste implantul dentar.

În clinicile DENTAL WEST folosim tehnologia PRGF de peste 4 ani, cu rezultate excelente de lungă durată. Venim în ajutorul pacienților noștri cu tehnologia de ultimă oră și cu o echipă interdisciplinară de medici și asistente, pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență stomatologică din Brașov.

Completează chestionarul gratuit pentru implanturi dentare în Brașov!

Tehnologie PRGF este aproape indispensabilă pentru procedurile de adiție osoasă sau sinus lift. În aceste cazuri, organismul va trebui să facă un efort suplimentar pentru a integra implantul dentar și de aceea se acordă o atenție suplimentară refacerii post-operatorii.

Avantajele PRGF pentru implanturi dentare

 • scade durerea și inflamația post-operatorie
 • stimulează depunerea osului la locul aplicării
 • stimulează vindecarea gingiilor
 • tehnică rapidă
 • nu produce niciodată reacții alergice sau adverse
 • 100% biocompatibilă cu organismul tău

 

Alte domenii de utilizare a tehnologiei PRGF

PRGF pentru Boala Parodontală

În boala parodontală osul și gingia din jurul dintelui se retrag, lăsând dintele mobil, cu o stabilitate și o implantare slabă. Rezultatele tratamentelor de sterilizare a pungilor parodontale cu laser, asociat cu tehnologia PRGF sunt uimitoare! De ce să ajungeți la extracție cu dinți care pot fi tratați?

PRGF pentru o piele mai tânără

Pe lângă accelerarea vindecării implantului dentar, PRGF este indicată și ca tratament estetic de rejuvenare facială sub numele de Plasmolifting. Concentratul de factori de creștere și de vindecare pătruns în derm determină inmulțirea celulelor producătoare de colagen, acid hialuronic și elastină. Efectele de întinerire sunt vizibile încă de la prima ședință.

Avantajele PRGF pentru piele

 • piele cu aspect vizibil întinerit
 • oferă hidratare și luminozitate pielii
 • stimulează proucerea de acid hialuronic și fibre
 • recuperare rapidă fără reacții alergice
 • efecte de lungă durată

 

 

 

4 motive pentru a veni la stomatolog în Brașov. Descoperă turismul dentar!

stomatolog-Brașov

Ești din diaspora și te afli în căutarea unui stomatolog bun în Brașov sau vrei să experimentezi turismul dentar? Îți oferim 4 motive pentru a-ți alege stomatologul în unul dintre cele mai frumoase orașe din România!

1. Servicii stomatologice la standardele clinicilor moderne din București

Am adus în Clinicile DENTAL WEST din Brașov tehnologiile și protocoalele moderne prezente în clincile de lux din capitală. Oferim întreaga gamă de tratamente stomatologice dar la prețuri ajustate comunității brașovene. Lucrăm într-o echipă multidisciplinară formată din medici dentiști generaliști și specialiști și asistente medicale, pregătiți pentru a răspunde oricărei situații clinice.

Pentru un diagnostic precis am creat Centrul Radiologic DENTAL WEST unde putem realiza toate investigațiile imagistice din sfera stomatologică. La ora acutală, nu se poate discuta de servicii de calitate fără a investi în tehnologie și în materiale moderne.

  Ești curios să afli cum se realizează stomatologia modernă?

 

 2. Vizitează orașul!

Dacă te numeri printre vizitatorii de weekend ai Brașovului sau a pasionaților de munte cu siguranță și pe tine te-a prins farmecul peisajelor și străduțelor medievale din Brașov. Orașul are multe de oferit în ceea ce privește oportunitățile de deconectare: de la drumețiile în natură la plimbările pe Republicii sau pe muntele Tâmpa. Pentru iubitorii de sporturi de iarnă sau ciclism, Poiana Brașov reprezintă cea mai frumoasă stațiune montană din România deschisă turiștilor atât iarna cât și vara.

În cazul în care îți dorești un remake complex al zâmbetului tău, fii sigur că nu te vei plictisi pentru câteva zile aici!

Câte zile ar trebui să petreci în Brașov? Timpul variază în funcție de tratamentele de care ai nevoie, care ar putea consta în implanturi dentare, coroane dentare sau fațete. Pentru implantul dentar este nevoie de 2 vizite: o consultație în care cu ajutorul Computerului tomograf se măsoară densitatea și dimensiunile osului, și etapa chirurgicală de inserare a implantului. Pentru coroanele din zirconiu sau ceramică este nevoie, în principal, tot de două vizite: etapa de pregătire a dinților (sau șlefuire) și etapa de cimentare definitivă a coroanelor dentare. Toate etapele pot dura de la câteva zile la 1 sau 2 săptămâni, în funcție de complexitatea cazului.

3. Suntem aproape de tine- stomatolog Brașov

Clinicile DENTAL WEST din Brașov sunt localizate în 4 puncte cheie din oraș, astfel încât să poți ajunge ușor de oriunde ai fi cazat. Două clinici se află în centrul orașului iar două sunt situate în apropierea intrărilor principale din Brașov. Fiecare clinică se află foarte aproape de o parcare sau de o stație de autobuz.

Vezi locațiile clinicilor Dental West AICI.

4. Ai o urgență dentară?

Poate sunteți doar într-un city break la munte dar aveți nevoie imediată de un dentist. Preluăm urgențe dentare din Brașov și din orașele vecine: Predeal, Sinaia, Bran, Codlea, Hărman etc. În cazul în care prezentați una din următoarele situații: durere, sâgerare sau infecție înseamnă că aveți o urgență stomatologică. Sună la oricare din clinicile DENTAL WEST și vom face tot posibilul să vă găsim un loc în cel mai scurt timp la unul dintre colegii noștri.

Află mai multe despre urgențele dentare!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.