Cum să îți alegi medicul dentist în Brașov- 5 criterii esențiale

Dentist Brașov- criteriile esențiale pentru alegerea ta

Vizitele la medicul dentist atunci când nu ai găsit înca pe cineva potrivit pentru tine sunt de cele mai multe ori foarte stresante. Și ca în orice situație stresantă, adesea suntem tentați mai degrabă să evităm problema decât să o confruntăm. Dacă ești în căutarea unui dentist în Brașov, de care să nu îți mai fie frică, vei găsi în acest articol 5 criterii în funcție de care să faci cea mai bună alegere.

Ce ne poate oferi siguranța că am ales medicul dentist potrivit pentru noi? Prețul? Recomandările prietenilor sau vecinătatea cabinetului stomatologic?

La fel ca în orice aspect important al vieții, alegerea unui medic dentist trebuie făcută într-un mod cumpătat, astfel încât decizia finală să se potrivească perfect cu așteptările noastre.

Iată 5 principii pentru a-ți alege dentistul venite din partea medicilor Clinicilor  Dental West Brașov.

1. ALEGE MEDICUL DENTIST ÎN FUNCȚIE DE CE TIP DE PACIENT EȘTI

Atât medicul dentist cât și pacientul își doresc o relație bună, bazată pe încredere. Tratamentele stomatologice pot fi uneori stresante pentru pacienți de aceea este important să alegi un medic care să se ridice la așteptările tale și care simți că te înțelege. Este ușor să îți dai seama de acest lucru încă de la prima vizită în cabinet. 

Tratamentele stomatologice reprezintă un factor de stres și de frică pentru o mare parte dintre noi.  Poate ești genul de pacient care preferă o relație de tip paternalist cu medicul. În acest caz, înseamnă că ești adeptul teoriei „medicul știe mai bine” și te simți mai confortabil ca el să aibă o putere decizională mai mare iar tu să urmezi recomandările lui. Acest model se potrivește persoanelor care au căpătat deja încredere  în medicul dentist care îi tratează. 

Dacă te afli în categoria pacienților cu „frică de halatul alb”, atunci poate ar fi mai potrivit pentru tine un alt model. Spre exemplul, un doctor care să te facă să te simți mai în largul tău, care să îți permită să îi spui pe nume și să te facă să simți că te afli în vizită la un prieten, nu la stomatolog.

   2. VEDETE CARE RECOMANDĂ MEDICUL DENTIST

Multe clinici aleg să încheie parteneriate cu bloggeri sau persoane celebre pentru a crește vizibilitatea clinicii. Acestea sunt eficiente în a capta atenția dar nu relevă cu adevărat calitatea tratamentelor sau pregătirea medicilor. Medicul dentist pe mâinile căruia îți lași zâmbetul trebuie să fie foarte bine pregătit și să creeze o atmosferă plăcută în timpul ședințelor de tratament.

Recomandările de acest gen nu sunt diferite de recomandările pentru metode de slăbit sau de îngrijire a tenului. O anumită recomandare nu ni se potrivește tuturor, de aceea ar trebui să căutăm sfaturi individualizate. Medicul dentist nu repară un set de dinți oarecare, ci tratează un om complex cu particularități diferite la care trebuie să adapteze orice tratament.

Cele mai oneste recomandări sunt recomandările venite din partea apropiaților tăi, prieteni sau rude. Chiar și așa, întreabă detalii despre felul în care comunică și lucrează dentistul respectiv.

cabinete stomatologice si medici dentisti Brasov

   3. LOCAȚIA CABINETULUI STOMATOLOGIC

Deși tuturor ne este mai ușor să ajungem la dentist din apropierea casei sau a locului de muncă nu ar trebui să facem compromisuri bazate pe acest criteriu dacă ne dorim un act medical calitativ, adaptat nevoilor personale. Dacă ești în căutarea unui dentist în Brașov, Clinicile Dental West se află în 4 locații diferite și accesibile din Brașov. 

Puteți citi mai multe aici despre locațiile noastre.

    4. PREȚUL TRATAMENTELOR DENTARE

Prețul este de multe ori unul dintre cei mai importanți factori decisivi când alegem medicul dentist. Cu toate acestea extremele nu garantează un tratament corect și mulțumitor. Cu alte cuvinte, cel mai mic preț va însemna aproape întotdeauna materiale de calitate slabă și lipsa tehnologiei. Cel mai mic preț va rezulta în aparate învechite și precizie scăzută. 

La capătul opus stau prețurile foarte mari, rezultate din costuri ascunse și nedetaliate înaintea începerii tratamentului. Genul acesta de experințe neplăcute scad încrederea în cadrele medicale și trebuie evitate.

Puteți consulta tarifele noastre aici.

    5. VÂRSTA MEDICULUI DENTIST

Clișeul vârstei asociat cu experința profesională este un mit celebru când vine vorba de alegerea medicului dentist. Un medic tânăr nu este un medic care nu știe ce face ci dimpotrivă, un medic familiarizat cu standardele actuale și tehnologiile din stomatologie. Dar nici un medic cu vechime nu reprezintă un medic plafonat din punct de vedere profesional și care realizează aceleași tratamente învățate în timpul facultății.

Din acest punct de vedere, specialiștii noștri participă anual la congrese și cursuri de specializare pentru a ține pasul cu toate noutățile din domeniu.

Un aspect mai important decât vârsta este dacă medicul dentist este specializat pe una din ramurile stomatologiei sau dacă s-a perfecționat pe anumite tratamente dentare. De obicei, în cadrul unei clinici dentare moderne, care acoperă toate ramurile stomatologiei poți găsi medicul specialist potrivit pentru rezolvarea cazului tău.

Ne dorim ca pacienții noștri să fie bine informați iar alegerea medicului dentist să devină mai ușoară de acum înainte!

Dacă ți-a plăcut acest articol citește și Pacientul perfect.