Cum îți alegi medicul dentist?

Ce ne poate oferi siguranța că am ales medicul dentist potrivit pentru noi? Prețul? Recomandările prietenilor sau vecinătatea cabinetului stomatologic?

Ca în orice aspect important al vieții, alegerea dentistului trebuie făcută într-un mod cumpătat, astfel încât decizia finală să se potrivească perfect cu așteptările noastre.

Iată 5 principii pentru a-ți alege dentistul venite din partea medicilor Dental West

 

1. ALEGE MEDICUL ÎN FUNCȚIE DE CE TIP DE PACIENT EȘTI

Atât medicul dentist cât și pacientul își doresc o relație bună, bazată pe încredere. Tratamentele stomatologice pot fi uneori stresante pentru pacienți de aceea este important să alegi un medic care să se ridice la așteptările tale și care simți că te înțelege. Este ușor să îți dai seama de acest lucru încă de la prima vizită în cabinet.

Tratamentele stomatologice reprezintă un factor de stres și de frică pentru o mare parte dintre noi. De aceea, relația de colaborare pe care o ai cu medicul trebuie sa fie bazată pe încredere și pe o comunicare eficientă. 

   2. VEDETE CARE RECOMANDĂ DOCTORUL

Multe clinici aleg să încheie parteneriate cu bloggeri sau persoane celebre pentru a crește vizibilitatea clinicii. Acestea sunt eficiente în a capta atenția dar nu relevă cu adevărat calitatea tratamentelor sau pregătirea medicilor. Medicul dentist pe mâinile căruia îți lași zâmbetul trebuie să fie foarte bine pregătit și să creeze o atmosferă plăcută pe timpul ședințelor de tratament.

Recomandările de acest gen nu sunt diferite de recomandările metodelor de slăbit sau de îngrijire  tenului care nu se potrivesc maselor de oameni ci ar trebui individualizate. Medicul dentist nu repară un set de dinți ci tratează un om complex cu particularități diferite la care trebuie să adapteze orice tratament.

cabinete stomatologice si medici dentisti Brasov

   3. LOCAȚIA CABINETULUI

Deși tuturor ne este mai ușor să ajungem la dentist din apropierea casei sau a locului de muncă nu ar trebui să facem compromisuri bazate pe acest criteriu dacă ne dorim un act medical calitativ, adaptat nevoilor personale.

Clinicile Dental West se află în 4 locații diferite și accesibile din Brașov. 

Puteți citi mai multe aici despre locațiile noastre.

    4. PREȚUL

Prețul este de multe ori unul dintre cei mai importanți factori decisivi când alegem medicul dentist. Cu toate acestea extremele nu garantează un tratament corect și mulțumitor. Cu alte cuvinte, cel mai mic preț va însemna aproape întotdeauna materiale de calitate slabă și lipsa tehnologiei. Cel mai mic preț va rezulta în aparate învechite și precizie scăzută. 

La capătul opus stau prețurile foarte mari, rezultate din costuri ascunse și nedetaliate înaintea începerii tratamentului. Genul acesta de experințe neplăcute scad încrederea în cadrele medicale și trebuie evitate.

Puteți consulta tarifele noastre aici.

    5. VÂRSTA MEDICULUI

Clișeul vârstei asociat cu experința profesională este un mit celebru când vine vorba de alegerea medicului dentist. Un medic tânăr nu este un medic care nu știe ce face ci dimpotrivă un medic familiarizat cu standardele actuale și tehnologiile din stomatologie.

 Dar nici un medic cu vechime nu reprezintă un medic plafonat din punct de vedere profesional care realizează aceleași tratamente învățate în timpul facultății.

Din acest punct de vedere, specialiștii noștri participă anual la congrese și cursuri de specializare pentru a ține pasul cu toate noutățile din domeniu.

Ne dorim ca pacienții noștri să fie bine informați iar alegerea medicului dentist să devină mai ușoară de acum înainte!