Category Archives: Sfatul stomatologului

Prețul unui implant dentar- interviu cu Dr.Tatiana Costea

Implantul dentar este una dintre cele mai populare intervenții stomatologice cu rată de succes de aproximativ 100 %. Astfel, odată cu creșterea cererii pentru acest tratament au apărut numeroși producători de implanturi dentare și diferite tehnici chirurgicale de inserție, fiecare având prețuri diferite.

Sunt multe variabile care dictează prețul unui implant dentar iar la o simplă căutare pe internet ne putem da seama că poate fi destul de derutant sa înțelegem diferențele de preț. Prețul unui implant dentar poate varia între 200 și 1500 de euro.

 

Dr. Tatiana Costea, specialist în implantologie și protetică dentară și fondator al Clinicilor Dental West ne explică toate aceste aspecte.

Este important ca pacienții să înțeleagă de la bun început că prețul tratamentului cu implant dentar este alcătuit din prețul pentru implantul propriu-zis la care se adaugă prețul coroanei dentare și a manoperelor suplimentare, atunci când este cazul.

 Prețul unui implant dentar este stabilit prin două aspecte principale: firma producătoare și tehnica de inserare a implantului dentar care ține de experiența medicului implantolog. Fiecare tip de implant vine cu propriul sistem de instrumente anexe și cu diferențe de tehnică chirurgicală. Este la fel ca în cazul mașinilor: o cheie nu se potrivește la două mașini.

Care sunt producătorii de implant dentar cu care lucrați?

Implanturile pe care le folosim în clinicile noastre sunt Nobel Biocare, Bicon, Dentium și Megagen produse în Suedia, Statele Unite și Coreea. Lucrăm cu mai mulți producători pentru a putea asigura cel mai potrivit implant dentar pentru fiecare situație clinică în parte. Prețurile pentru implanturile dentare cu care lucrăm variază între 400 și 740 de euro.

Vezi tipurile de implant dentar din Clinicile Dental West

Prețul implantului dentar afișat în listă este prețul final?

Pacienții trebuie să ia în considerare faptul că tratamentul cu implant dentar include mai mult decât inserarea propriu-zisă a implantului. Prețul implantului afișat în lista de prețuri reprezintă costul pentru implantul dentar și pentru operația de inserare a implantului dentar. La acestea se adaugă investigațiile radiologice și consultația de specialitate într-o primă etapă, iar apoi descoperirea implantului și lucrările protetice care se vor fixa în implant, însemnând viitoarele coroane dentare.

Există situații clinice mai dificile unde osul de suport nu este suficient de înalt pentru a susține implantul dentar. În astfel de cazuri este nevoie de tratamente suplimentare de adiție de os sau sinus lift și adăugarea de biomateriale care se pot realiza în același timp cu inserarea implantului.  

Pacienții trebuie să știe că prețul final al tratamentului cu implant dentar cuprinde toate aceste manopere și proceduri care se realizează defalcat pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

În calitate de specialist în implantologie, ce sfat aveți pentru pacienții care au nevoie de un implant dentar?

Îi sfătuiesc mereu pe pacienții mei să privească implantul dentar ca pe o investiție de lungă durată în sănătatea și în confortul lor fizic și psihic. Fiecare pacient este unic iar atunci când concepem un plan de tratament ne asigurăm că alegem dintre tipurile de implanturi și manopere chirurgicale exact cele mai potrivite variante pentru situația clinică cu care ne confruntăm. În același timp, ne luăm toate măsurile de siguranță pentru ca pacienții să aibă certitudinea că se vor putea folosi de respectivul implant pentru o lungă perioadă de timp.

 Te interesează implanturile dentare? Completează chestionarul gratuit pentru implant dentar AICI!

 

4 motive pentru a veni la dentist în Brașov. Descoperă turismul dentar!

Ești din diaspora și te afli în căutarea unui dentist bun în Brașov sau vrei să experimentezi turismul dentar? Îți oferim 4 motive pentru a-ți alege stomatologul în unul dintre cele mai frumoase orașe din România!

 

1. Servicii stomatologice la standardele clinicilor din București

Am adus în Clinicile DENTAL WEST din Brașov tehnologiile și protocoalele moderne prezente în clincile de lux din capitală. Oferim întreaga gamă de tratamente stomatologice dar la prețuri ajustate comunității brașovene. Lucrăm într-o echipă multidisciplinară formată din medici dentiști generaliști și specialiști și asistente medicale, pregătiți pentru a răspunde oricărei situații clinice.

Pentru un diagnostic precis am creat Centrul Radiologic DENTAL WEST unde putem realiza toate investigațiile imagistice din sfera stomatologică. La ora acutală, nu se poate discuta de servicii de calitate fără a investi în tehnologie și în materiale moderne.

  Ești curios să afli cum se realizează stomatologia modernă?

 

 2. Vizitează orașul!

Dacă te numeri printre vizitatorii de weekend ai Brașovului sau a pasionaților de munte cu siguranță și pe tine te-a prins farmecul peisajelor și străduțelor medievale din Brașov. Orașul are multe de oferit în ceea ce privește oportunitățile de deconectare: de la drumețiile în natură la plimbările pe Republicii sau pe muntele Tâmpa. Pentru iubitorii de sporturi e iarnă sau ciclism Poiana Brașov reprezintă cea mai frumoasă stațiune montană din România deschisă turiștilor atât iarna cât și vara.

În cazul în care îți dorești un remake complex al zâmbetului tău,  fii sigur că nu te vei plictisi pentru câteva zile aici!

Câte zile ar trebui să petreci în Brașov? Timpul variază în funcție de tratamentele de care ai nevoie, care ar putea consta în implanturi dentare, coroane dentare sau fațete. Pentru implantul dentar este nevoie de 2 vizite: o consultație în care cu ajutorul Computerului tomograf se măsoară densitatea și dimensiunile osului, și etapa chirurgicală de inserare a implantului. Pentru coroanele din zirconiu sau ceramică este nevoie, în principal, tot de două vizite: etapa de pregătire a dinților (sau șlefuire) și etapa de cimentare definitivă a coroanelor dentare. Toate etapele pot dura de la câteva zile la 1 sau 2 săptămâni, în funcție de complexitatea cazului.

3. Suntem aproape de tine!

Clinicile DENTAL WEST din Brașov sunt localizate în 4 puncte cheie din oraș, astfel încât să poți ajunge ușor de oriunde ai fi cazat. Două clinici se află în centrul orașului iar două sunt situate în apropierea intrărilor principale din Brașov. Fiecare clinică se află foarte aproape de o parcare sau de o stație de autobuz.

Vezi locațiile clinicilor Dental West AICI.

4. Ai o urgență dentară?

Poate sunteți doar într-un city break la munte dar aveți nevoie imediată de un dentist. Preluăm urgențe dentare din Brașov și din orașele vecine: Predeal, Sinaia, Bran, Codlea, Hărman etc. În cazul în care prezentați una din următoarele situații: durere, sâgerare sau infecție puteți suna la oricare din clinicile DENTAL WEST și vom face tot posibilul să vă găsim un loc în cel mai scurt timp la unul dintre colegii noștri.

Află mai multe despre urgențele dentare!

 Pleci în vacanță? Noi te facem să zâmbești înainte!

Cu siguranță ați auzit de prieteni care au plecat în concediu și fix atunci li s-a decimentat o coroană, li s-a fracturat un dinte sau au făcut un abces peste noapte. Poate chiar voi ați pățit o astfel de întâmplare și vă amintiți cum ați sunat de urgență în țară la stomatolog pentru a-i cere ajutorul sau chiar ați ajuns să vă petreceți o parte din concediu pe scaunul stomatologic.

Pentru a evita astfel de situații am creat un ghid de instrucțiuni cu ce trebuie și ce nu trebuie sa faci la dentist pentru a avea o vacanță lipsită de probleme stomatologice. 

Ce este indicat să faci

 1.Controlul de rutină

Controlul o dată la 6 luni alături de măsurile de igienă dentară clasice (periaj și ață dentară) ar trebui să vă asigure un status oro-dentar stabil pe termen lung. Dacă însă nu sunteți obișnuit să veniți la medicul stomatolog regulat și vreți să fiți siguri că nu va apărea nicio problemă dentară pe parcursul vacanței, puteți veni la un control cam cu 10 zile înainte să plecați. Astfel, veți avea timp să vă rezolvați problemele urgente și să plecați liniștiți.

 

   2.  Detartraj și Airflow

Indiferent de sezon curățirea dinților este indicată pentru a obține dinți mai albi și mai lucioși. În clinicile Dental West detartrajul reprezintă doar o etapă din pachetul de igienizare profesională alături de airflow și periaj. împreună formează cel mai performant sistem de igienizare și albire dentară fără demineralizarea smalțului.

 

   3. Albirea dentară profesională

Obține un zâmbet mai alb cu câteva nuanțe înainte de concediu prin intermediul noilor sisteme de albire cu laser și accelerator de albire. Albirea în cabinet se poate realiza în mai multe moduri.

Află cum îți poți albi dinții fără durere în mai puțin de o oră în cabinetul stomatologic.

    4. Coroane dentare și fațete dentare

Dacă vă doriți o îmbunătățire estetică importantă puteți opta pentru refacerea danturii cu ajutorul fațetelor dentare din ceramică sau zirconiu și a coroanelor dentare. Sunt manopere care nu trebuie ținute sub control imediat după cimentare deci puteți pleca liniștiți în vacanță.

 

   5. Tratamentul infecțiilor dentare

Cel mai important este să nu plecați departe de dentistul dumneavoastră având dureri sau infecții dentare netratate. Deoarece dinții se află într-un spațiu relativ mic, infecțiile se pot răspândi foarte rapid atât în interiorul dintelui cât și în spațiul din jurul lui, provocând dureri spontane. Nu amânați tratarea acestor afecțiuni, mai cu seamă dacă vă doriți o vacanță lipsită de urgențe stomatologice!


urgente dentare brasov

 

Ce NU este indicat să faci

  1.Extracții chiar înainte de plecare

În medie, o extracție dentară se vindecă în 7 zile, atunci când este și momentul ideal pentru îndepărtarea firelor de sutură dacă acestea sunt neresorbabile. În acest interval organismul reface gingia și scade inflamația postextracțională. Încercați să vă programați pentru extracțiile dentare măcar cu 7 zile înainte de plecare, pentru ca medicul stomatolog să vă poată trata în caz că apar complicații.

  2. Sinus lift

Manopera de sinus lift este contraindicată dacă zburați cu avionul în următoarele zile după acest tratament. Sinusul este o cavitate pneumatică care reacționează la diferențele de presiune iar pentru succesul tratamentului nu este indicată o astfel de suprasolicitare.

  3. Nu plecați cu lucrări protetice deteriorate sau decimentate

Sunt rare situațiile când o lucrare protetică realizată corect își pierde stabilitatea și începe să se mobilizeze. Sfatul nostru, la fel ca și în cazul infecțiilor dentare, este să nu amânați vizita la medicul stomatolog! Puteți scăpa în mai puțin de 30 de minute de un posibil inconvenient pe timpul plecării.

 

  4. Nu plecați cu dinți fracturați sau cu dureri dentare

Astfel de situații sunt destul de riscante deoarece în timpul unei călătorii putem întâmpina condiții de mediu diferite față de cele de acasă, condiții la care organismul nostru poate reacționa printr-o inflamație generală. De pildă, putem răci sau putem face o toxiinfecție alimentară care pot stimula un proces inflamator preexistent la nivel dentar.

În concluzie, nu neglijați problemele urgente care pot fi tratate relativ ușor și fără durere. Dacă doriți să intrați în atmosfera de vacanță printr-un tratament mai relaxant puteți alege unul din tratamentele estetice de albire sau refacere a zâmbetului. Vă dorim concediu plăcut iar în caz că sunteți în concediu la Brașov și aveți nevoie de un dentist vă așteptăm!

Vezi mai multe despre Clinicile Dental West!

Pacientul perfect

Dacă ai citit articolul nostru despre cum să îți alegi dentistul și ai găsit în sfârșit stomatologul perfect pentru tine, este timpul să afli părerea de la capătul opus despre ce înseamnă pacientul perfect din punctul de vedere al unui medic dentist.

Împreună cu specialiștii noștri am căutat cele mai importante aspecte care te pot transforma în genul de pacient pe care orice medic ar dori să îl trateze luni dimineața.

  1. FII SINCER

Ca în toate relațiile de succes, sinceritatea este piatra de temelie a unei relații. Aceasta începe de la prima vizită la stomatolog, în timpul completării fișei medicale și continuându-se cu anamneza (dialogul purtat cu medicul). Nu trebuie să iți fie frică să îi spui medicului dentist toate afecțiunile de care suferi, toate medicamentele pe care le iei, alergii și așa mai departe. Dacă nu cunoști anumiți termeni medicali din fișa pacientului nu ezita să întrebi ce înseamnă, nimeni nu te va judeca pentru asta! Omiterea informațiilor de acest gen poate fi crucială și poate duce la complicații nedorite de ambele părți.

La rândul său, medicul (dar și asistenta dacă este prezentă în cabinet) sunt obligați să nu divulge niciun fel de informație medicală nimănui fără acordul tău (incluzând familiei tale, presei etc.)

2.  NU FII IMPREVIZIBIL

Uneori poți simți anumite disconforturi pe parcursul tratamentelor. În timp ce medicul dentist lucrează este periculos să închizi gura brusc, să dai peste mâna medicului dentist sau alte lucruri de genul care pot duce la deraparea instrumentelor. Desigur nu înseamnă ca nu poți face nimic atunci când simți un disconfort. Semnul universal pentru a face o pauza este ridicare mâinii stângi (nu drepte pentru că riști să îi dai peste mână medicului). Orice stomatolog are un instinct rapid de oprire a tratamentului când pacientul nu se simte bine. După remedierea disconfortului tratamentul poate continua în condiții bune pentru pacient și medic.

3. NU NEGOCIA PREȚUL TRATAMENTULUI

Chiar dacă clinica dispune de oferte la anumite tratamente negocierea prețului poate fi înțeleasă greșit de medicul dentist care deseori se va simți nerespectat la nivel profesional. Prețul este discutat înainte de începerea tratamentului și detaliat pentru nu avea surprize neplăcute de genul prețurilor ascunse.

Pentru lista de prețuri din clinicile Dental West puteți accesa site-ul nostru.

4. RESPECTĂ INDICAȚIILE STOMATOLOGULUI

Unele tratamente nu se termină cu adevărat în cabinet ci se continuă acasă de către pacient. Fie că vorbim despre un periaj mai atent, administrarea anumitor medicamente, evitarea anumitor alimente, toate acestea garantează un rezultat de lungă durată. De multe ori medicul dentist poate realiza un tratament ca la carte care are un prognostic pozitiv la ieșirea din cabinet însă odată ajuns acasă, pacientul uită să respecte sfaturile medicului. Genul acesta de cazuri sunt fumatul imediat după extracție sau implant, mușcarea alimentelor dure cu protezele dentare sau lipsa generală a igienei dentare.

5. DIVERSE

Încearcă să respecți ora programării iar dacă nu mai poți ajunge anunță din timp acest lucru.

Dacă ai posibilitatea spală-te pe dinți sau folosește apă de gură înainte de tratament.

Nu mânca alimente care miros puternic cum ar fi ceapa sau usturoiul în ziua programării.

Acum că ai aflat părerea noastră sinceră, te așteptăm la o consultație!

Cum îți alegi medicul dentist?

Ce ne poate oferi siguranța că am ales medicul dentist potrivit pentru noi? Prețul? Recomandările prietenilor sau vecinătatea cabinetului stomatologic?

Ca în orice aspect important al vieții, alegerea dentistului trebuie făcută într-un mod cumpătat, astfel încât decizia finală să se potrivească perfect cu așteptările noastre.

Iată 5 principii pentru a-ți alege dentistul venite din partea medicilor Dental West

 

1. ALEGE MEDICUL ÎN FUNCȚIE DE CE TIP DE PACIENT EȘTI

Atât medicul dentist cât și pacientul își doresc o relație bună, bazată pe încredere. Tratamentele stomatologice pot fi uneori stresante pentru pacienți de aceea este important să alegi un medic care să se ridice la așteptările tale și care simți că te înțelege. Este ușor să îți dai seama de acest lucru încă de la prima vizită în cabinet.

Tratamentele stomatologice reprezintă un factor de stres și de frică pentru o mare parte dintre noi. De aceea, relația de colaborare pe care o ai cu medicul trebuie sa fie bazată pe încredere și pe o comunicare eficientă. 

   2. VEDETE CARE RECOMANDĂ DOCTORUL

Multe clinici aleg să încheie parteneriate cu bloggeri sau persoane celebre pentru a crește vizibilitatea clinicii. Acestea sunt eficiente în a capta atenția dar nu relevă cu adevărat calitatea tratamentelor sau pregătirea medicilor. Medicul dentist pe mâinile căruia îți lași zâmbetul trebuie să fie foarte bine pregătit și să creeze o atmosferă plăcută pe timpul ședințelor de tratament.

Recomandările de acest gen nu sunt diferite de recomandările metodelor de slăbit sau de îngrijire  tenului care nu se potrivesc maselor de oameni ci ar trebui individualizate. Medicul dentist nu repară un set de dinți ci tratează un om complex cu particularități diferite la care trebuie să adapteze orice tratament.

cabinete stomatologice si medici dentisti Brasov

   3. LOCAȚIA CABINETULUI

Deși tuturor ne este mai ușor să ajungem la dentist din apropierea casei sau a locului de muncă nu ar trebui să facem compromisuri bazate pe acest criteriu dacă ne dorim un act medical calitativ, adaptat nevoilor personale.

Clinicile Dental West se află în 4 locații diferite și accesibile din Brașov. 

Puteți citi mai multe aici despre locațiile noastre.

    4. PREȚUL

Prețul este de multe ori unul dintre cei mai importanți factori decisivi când alegem medicul dentist. Cu toate acestea extremele nu garantează un tratament corect și mulțumitor. Cu alte cuvinte, cel mai mic preț va însemna aproape întotdeauna materiale de calitate slabă și lipsa tehnologiei. Cel mai mic preț va rezulta în aparate învechite și precizie scăzută. 

La capătul opus stau prețurile foarte mari, rezultate din costuri ascunse și nedetaliate înaintea începerii tratamentului. Genul acesta de experințe neplăcute scad încrederea în cadrele medicale și trebuie evitate.

Puteți consulta tarifele noastre aici.

    5. VÂRSTA MEDICULUI

Clișeul vârstei asociat cu experința profesională este un mit celebru când vine vorba de alegerea medicului dentist. Un medic tânăr nu este un medic care nu știe ce face ci dimpotrivă un medic familiarizat cu standardele actuale și tehnologiile din stomatologie.

 Dar nici un medic cu vechime nu reprezintă un medic plafonat din punct de vedere profesional care realizează aceleași tratamente învățate în timpul facultății.

Din acest punct de vedere, specialiștii noștri participă anual la congrese și cursuri de specializare pentru a ține pasul cu toate noutățile din domeniu.

Ne dorim ca pacienții noștri să fie bine informați iar alegerea medicului dentist să devină mai ușoară de acum înainte!

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.