Prețul unui implant dentar explicat pe limba pacienților

Care este costul total al unui tratament cu implant dentar?

Probabil că ai studiat deja mai multe articole din care ai înțeles parțial ce presupune și cât costă un tratament complet cu implant dentar. În acest articol îți explicăm pas cu pas care este prețul real, fără costuri ascunse, și ce înseamnă mai exact fiecare etapă.

Când alegem ca soluție de tratament implantul dentar trebuie să avem în vedere că acesta înlocuiește doar rădăcina dintelui (aflată în os), deci pentru a fi complet, aceast tratament include mai multe elemente:

  1. consultația de specialitate și CT-ul

  2.  implant dentar

  3. capele de vindecare

  4. bont protetic

  5.  coroana pe implant

  6.  eventual material de adiție osoasă

1. Implantul dentar este o intervenție chirurgicala prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară.

2. Capele de vindecare: sunt necesare într-o etapă intermediară, de la inserarea implantului dentar până la fixarea coroanei dentare în implant.

3. Bontul protetic face legătura dintre implantul situat în os și coroana situată în gură. Pe bontul protetic se vă fixa viitoarea coroană.

4. Coroana pe implant este de doue feluri: coroană din porțelan pe zirconiu( mai estetica) și coroană din porțelan pe metal.

5. Adiția de os- Aceasta nu este obligatorie și depinde de nevoile fiecărui pacient. După o extracţie dentară, ososul dintelui suferă un proces de resorbţie. Ritmul resorbţiei osoasă este 25% după 1 an, iar după 3 ani de la extracție osul se retrage în proporţie de 40-60%. Un os scurt şi îngust nu poate primi un implant corespunzător că lungime şi diametru, de aceea masa osoasă trebuie refăcută cu grefe osoase şi membrane de origine diferită.

Prețul unui implant reflectă puritatea titanului din care este fabricat , tehnologia fabricării și calitatea sterilizării lui după procesul de fabricație.

Calitatea titanului nu este un element aleatoriu ci este cel mai important aspect deoarece titanul este biocompatibil și permite asimilarea de către organism a implantului prin creșterea de os natural pe implant. Pe un titan de proastă calitate osul natural nu va crește iar în timp acest implant vă fi rejectat de către organism.

Fiecare implant este ambalat separat și are o serie cu care poate fi verificată data fabricației.

Fiecare implant are termen de folosință – timp în care se garantează sterilizarea implantului iar dacă este depășit acest termen nu va mai fi folosit.

Pe piață există foarte mulți producători de implanturi dar este o mare diferență între un implant dentar de calitate și un holzșurub (multe fabrici de holzșuruburi și șuruburi au început să fabrice implanturi dentare care sunt foarte ieftine).

Puteti consulta lista noastra de preturi aici.