Albirea dentară: Când se recomandă și cum se efectuează?
Se spune că zâmbetul este mai important decât o carte de vizită. Un zâmbet alb, frumos și sănătos este pentru partenerul tău ca o blândă și caldă invitație la discuție, în timp ce unul absent îi transmite să stea deoparte. Cu toții ne dorim să obținem primul tip de zâmbet, dar din păcate însă, nu este chiar atât de ușor precum ne-am aștepta.
Zâmbetele frumoase au multe încercări de înfruntat, începând cu prima cafea a zilei, continuând cu băuturile răcoritoare pe care le consumăm în timpul pauzelor și încheind cu paharul de vin dinainte de culcare.
De aceea, aproape oricine care vrea să-și îmbunătățească zâmbetul poate beneficia de un tratament de albirea dentară.
Când se recomandă să apelezi la un tratament de albire dentară?
Pentru un zâmbet imaculat, înainte de a apela la un tratament de albire trebuie să te asiguri că dinții tăi sunt perfect sănătoși. Discută mai întâi cu doctorul tău și cere-i să te consulte pentru a verifica starea dinților tăi. Într-unele situații, doctorul s-ar putea să-ți recomande să efectuezi și o radiografie dentară, iar dacă este necesar, să urmezi un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile tale.
Se poate să ai carii, chiar și în stadiu incipient, și să nu știi de existența lor pentru că nu ți-au provocat niciun disconfort. Dar pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, ar fi bine să rezolvi mai întâi aceste probleme și apoi să urmezi tratamentul de albire. Carii pot apărea și în zonele interdentare, acolo unde nu se pot observa ușor cu ochiul liber sau de un necunoscător.
De asemenea, înainte de albirea dentară, se recomandă și realizarea unei curățări în profunzime a danturii. Aceasta se realizează prin intermediul unei igienizări dentare profesionale, cu ajutorul unui detartraj dentar, airflow și un periaj dentar profesional. Prin igienizarea dentară profesională, doctorul urmărește să îndepărteze placa bacteriană, precum și depunerile de tartru dentar înainte de albire.
Astfel, tratamentul de albire dentară profesională se recomandă atunci când dantura este complet sănătoasă și tu, ca pacient, îți dorești să îmbunătățești culoarea dinților tăi.
Care sunt motivele pentru care se schimbă culoarea danturii?
Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, există foarte multe motive care pot determina schimbarea culorii danturii. În mod natural, la majoritatea oamenilor, dinții au o culoare alb-gălbuie, dar din cauza unor alimente și băuturi, dar și a fumatului de exemplu, aceștia pot căpăta o nuanță cu adevărat inestetică.
Doar pentru că dinții tăi nu au o culoare alb imaculat, asta nu înseamnă neapărat că igiena ta dentară este precară, nu folosești produsele de curățat potrivite sau nu te speli pe dinți suficient de des. Dinții se pot îngălbeni și dacă bei cafea exces, pe toată durata zilei și îi dai voie prea mult timp să acționeze asupra smalțului dinților tăi sau dacă ești fumător.
Cum se efectuează o ședință de albire dentară profesională?
Dacă vrei să-ți albești dinții, trebuie mai întâi să-ți faci o programare în acest sens la cabinetul stomatologic și să discuți despre asta cu medicul tău dentist. După ce te va controla responsabil, medicul îți va spune care este cea mai bună opțiune de tratament pentru tine sau îți va recomanda să efectuezi o serie de tratamente în avans, prin care să-ți pregătești dantura pentru procedura de albire.
Albirea se realizează cu ajutorul unui gel de albire dentară care conține un ingredient activ, menit să îndepărteze petele, și care se absoarbe de straturile de smalț și de dentină, fără însă a pune în pericol organismul uman.
Pentru activarea ingredientului din gel, se utilizează o lampă cu LED deoarece lumina emisă de aceasta este mult mai sănătoasă pentru corp decât lumina UV, care se folosește în general în tratamentele de albire.
Lumina lămpii LED accelerează reacțiile de oxidare generate de peroxidul de oxigen, iar acesta, la rândul său, îndepărtează petele de pe dinți și îi albește.
Albire dentară cu lampa, cu laser sau în gutiere?
Dacă vrei să știi care este cea mai bună variantă pentru tine citește și: https://www.dentalwest.ro/albirea-dentara/