10 Motive pentru care să investești într-un implant dentar

implant-dentar-brasov

Ți-ai pierdut un dinte natural și vrei să-ți recapeți zâmbetul frumos de odinioară? Iată 10 motive pentru care să alegi un implant dentar în locul altor metode de înlocuire a dinților!

 

De ce să investești într-un implant dentar?

1. Implanturile dentare trec neobservate

Primul avantaj major al implanturilor dentare este faptul că arată și se și simt exact ca dinții naturali. Din punctul tău de vedere, ca pacient care ai beneficiat de o astfel de metodă de tratament, nu ar trebui să simți nicio diferență între dinții tăi obișnuiți și implantul dentar. Iar în ceea ce îi privește pe cei cu care intri în contact, să știi că secretul tău va trece complet neobservat!

2. Ca să ai parte de dieta pe care ți-o dorești

Cu o proteză dentară trebuie să renunți la mâncărurile tari precum fructele sau porumbul dacă vrei să nu te confrunți cu situații delicate mai ales atunci când mănânci în public. Dar dacă ai un implant dentar, nu trebuie să schimbi nimic la dieta ta obișnuită, ci doar să păstrezi o igienă orală corespunzătoare, pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

3. Pentru a duce o viață fără griji

Implanturile dentare, dacă sunt realizate de medici stomatologi specializați în implantologie, rezistă în general o viață. Ele sunt fabricate din materiale foarte rezistente, care nu se uzează în timp și nici nu reacționează cu țesutul uman într-un mod negativ și astfel, dacă ai un implant și ai grijă să mergi periodic la stomatolog, sunt șanse mari să te bucuri de el întreaga viață.

4. Implanturile sunt o metodă convenabilă de înlocuire a dinților

Chiar dacă inițial ți se pare că trebuie să plătești pentru ele o mică avere, în realitate, implanturile dentare sunt mai puțin costisitoare decât alte metode de înlocuire a dinților, dacă te gândești pe termen lung. Spre diferență de o proteză dentară spre exemplu, implanturile nu au nevoie de o îngrijire specială și atunci, practic, nu trebuie să plătești pentru ele nimic în plus decât prețul inițial.

5.  Trăiești mai bine dacă investești într-un implant

Calitatea vieții tale se poate îmbunătăți considerabil dacă alegi să investești într-un implant dentar. În primul rând, cu ajutorul acestuia, te poți hrăni fără probleme, bucurându-te astfel de toate substanțele nutritive pe care ți le oferă o dietă echilibrată . Iar în al doilea rând, dacă ai un implant dentar, nu trebuie să-ți faci griji pentru impresia pe care o faci celorlalți ori de câte ori vorbești sau zâmbești deoarece zâmbetul tău arată pur și simplu perfect.

6. Implanturile previn deteriorarea țesutului osos

Dacă amâni prea mult înlocuirea unui dinte natural pe care l-ai pierdut, osul pe care el se prindea se poate atrofia. Dar dacă optezi pentru un implant dentar, rezolvi ușor și această problemă întrucât el se fixează în țesutul osos la fel ca un dinte obișnuit, protejându-l.

7.  Ca să-ți protejezi ceilalți dinți

Știai că dinții pot migra dacă brusc se crează mai mult spațiu în cavitatea bucală din cauza pierderii unui dinte? De asemenea, știai că nu toate metodele de înlocuire a spațiului lipsă sunt prietenoase cu dinții vecini? Dacă ai pierdut mai mulți dinți și apelezi de exemplu pentru o punte dentară ca să economisești un ban, în loc să apelezi la implanturi, dinții naturali pe care se prinde aceasta trebuie șlefuiți și astfel se deteriorează.

8.  Poți să înlocuiești mai mulți dinți prin implanturi

În mod ideal, ar fi bine să optezi pentru câte un implant dentar pentru fiecare dinte natural pe care l-ai pierdut. Dar dacă vrei să alegi o metodă mai convenabilă, există și implanturi care pot înlocui doi dinți sau implanturi speciale pe care se poate monta o lucrare fixă mai complexă.

9. Te simți bine dacă optezi pentru implanturi

Îți recapeți ușor stima de sine dacă apelezi la un implant dentar pentru a-ți înlocui un dinte natural deoarece, cu ajutorul lui, te întorci rapid la vechiul și originalul TU, cu zâmbetul frumos pe care îl aveai din totdeauna!

10. Rezultate garantate

Există o serie de afecțiuni medicale incompatibile cu implanturile dentare. Dar la Dental West, înainte de a beneficia de o astfel de metodă de tratament, ți se fac toate analizele necesare pentru a te asigura din start că operația va fi un real succes.