Implant dentar preț Brașov-Interviu cu Dr. Tatiana Costea

implant-dentar-pret-brasov

Cât costă un implant dentar în Brașov?Prețul pentru un implant dentar variază în funție de mai mulți factori. Dacă cunoști toate aceste variabile poți să alegi corect din prima și să scapi de capcanele  campaniilor de marketing.

Implantul dentar este una dintre cele mai populare intervenții stomatologice având o rată de succes de aproximativ 100 %. Astfel, odată cu creșterea cererii pentru acest tratament au apărut numeroși producători de implanturi dentare și diferite tehnici chirurgicale de inserție, fiecare având prețuri diferite.

Sunt multe aspecte care dictează prețul unui implant dentar iar la o simplă căutare pe internet ne putem da seama că poate fi destul de derutant să înțelegem diferențele de preț. Află mai multe despre: implant dentar preț Brașov, costurile reale, sfaturi pentru pacienții care aleg tratamentul cu implant dentar în Brașov.

Dr. Tatiana Costea, specialist în implantologie și stomatologie generală, fondator al Clinicilor Dental West din Brașov ne explică toate aceste aspecte.

Este important ca pacienții să înțeleagă de la bun început că prețul tratamentului cu implant dentar este alcătuit din prețul pentru implantul propriu-zis la care se adaugă prețul coroanei dentare și a manoperelor suplimentare, atunci când este cazul. Un preț mic pentru implantul dentar nu garantează un preț mic al întregului tratament de reabilitare prin implant dentar.

Prețul unui implant dentar este stabilit prin două aspecte principale: firma producătoare și tehnica de inserare a implantului dentar care ține de experiența medicului implantolog. Fiecare tip de implant vine cu propriul sistem de instrumente anexe și cu diferențe de tehnică chirurgicală. Este la fel ca în cazul mașinilor: o cheie nu se potrivește la două mașini.

Prețul implantului dentar afișat în lista de prețuri este prețul final?

Pacienții trebuie să ia în considerare faptul că tratamentul cu implant dentar include mai mult decât inserarea propriu-zisă a implantului. Prețul implantului afișat în lista de prețuri reprezintă costul pentru implantul dentar și pentru operația de inserare a implantului dentar. La acestea se adaugă investigațiile radiologice și consultația de specialitate într-o primă etapă, iar apoi descoperirea implantului și lucrările protetice care se vor fixa în implant, însemnând viitoarele coroane dentare.

Există situații clinice mai dificile unde osul de suport nu este suficient de înalt pentru a susține implantul dentar. În astfel de cazuri este nevoie de tratamente suplimentare de adiție de os sau sinus lift și adăugarea de biomateriale care se pot realiza în același timp cu inserarea implantului.

Pacienții trebuie să știe că prețul final al tratamentului cu implant dentar cuprinde toate aceste manopere și proceduri care se realizează defalcat pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Care sunt cei mai importanți factori care modifică prețul tratamentului cu implant dentar?

1. Tipul de implant dentar

Există numeroase fime producătoare de implanturi dentare. În funcție de cercetările și studiile realizate înainte de producere, de renumele producătorului și de felul în care sunt fabricate, implanturile se clasifică de la premium la low-cost. Pentru un medic implantolog, prețul este justificat deoarece medicul evaluează implantul după criteriile clinice și tehnice care îl determină sau nu să lucreze cu un anumit producător de implanturi. Pentru pacienți este mult mai greu însă să aleagă un implant dentar, deoarece singurele date concrete pe care le poate analiza sunt costul implantului și aspectul sub formă de șurub.

Implanturile pe care le folosim în clinicile noastre dentare din Brașov sunt Nobel Biocare, Bicon, Dentium și Megagen produse în Suedia, Statele Unite și Coreea. Lucrăm cu mai mulți producători pentru a putea asigura cel mai potrivit implant dentar pentru fiecare situație clinică în parte. Prețurile pentru implanturile dentare cu care lucrăm variază între 400 și 740 de euro.

Vezi AICI tipurile de implant dentar din Clinicile Dental West

Investigațiile suplimentare

Pentru ca implantul să aibă succes, trebuie să ne asigurăm în prealabil în primul rând, că implantul dentar este o opțiune de lungă durată pentru pacientul care alege acest tratament. Medicul trebuie să studieze calitate și dimensiunea osului, trebuie să se asigure că nu există infecții dentare care să compromită vindecarea post-operatorie și trebuie să analizeze gradul de sănătate al gingiei. Pentru a face aceste lucruri, încă din primul moment, în cadrul consultației, medicul implantolog are nevoie de un CT (compter tomograf) și de o radiografie panoramică. CT-ul este folosit pentru a vedea 3D osul dar și pentru a crea planul de tratament.

Pentru confortul pacienților, investigațiile radiologice se realizează odată cu consultația inițială în cadrul clincii dentare DENTAL WEST din Craiter.

Vezi locația AICI

Tratamente suplimentare necesare

Implantul dentar nu este o soluție de compromis. Tratamentele suplimentare sunt necesare din două motive: eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală și lipsa de os. Eliminarea infecțiilor înseamnă: tratamentul cariilor, obturații, tratamente de canal, detartraj, sterilizarea pugilor parodontale cu laser etc.

Tratamentele proimplantare de adiție de os și de regenerare tisulara  implică utilizarea de biomateriale și manopere complexe care înafara faptului că sunt necesare pentru anumite situații clinice, influențează și prețul tratamentului final.

Utilizarea tehnologiei PRGF

În clinicile noastre utilizăm tehnologie PRGF, care implică aplicarea unui material 100% biocompatibil bogat în factori de creștere și de vindecare. Este obținut prin centrifugarea unei cantități de sânge recoltată de la pacient în aceeași ședință cu inserarea implantului.

Tipul de coroană dentară

Coroanele dentare pentru implanturi pot fi cimentate sau înșurubate, în funcție de tipul de implant. Coroanele pe implanturi sunt confecționate din aceleași mteriale ca și coroanele clasice: zirconiu, ceramicp sau metalo-ceramică, alegerea rămânând la latitud inea pacientului.

Vezi și Dinți din porțelan sau dinți din zirconiu? Care este diferența?

3. Gradul de pregătire al medicului

Gradul de pregătire al medicului este unul din factorii umani cei mai importanți care poate influența indirect costul tratamentului cu implant dentar. Asta se referă la cunoștințele dobândite în urma cursurilor de specializare și a tehnicilor chirurgicale dobândite în urma lor. Pentru a rămâne relevant, un medic trebuie să nu se oprească niciodată din învățat.

În calitate de specialist în implantologie, ce sfat aveți pentru pacienții care au nevoie de un implant dentar?

Îi sfătuiesc mereu pe pacienții mei să privească implantul dentar ca pe o investiție de lungă durată în sănătatea și în confortul lor fizic și psihic. Fiecare pacient este unic iar atunci când concepem un plan de tratament ne asigurăm că alegem dintre tipurile de implanturi și manopere chirurgicale exact cele mai potrivite variante pentru situația clinică cu care ne confruntăm. În același timp, ne luăm toate măsurile de siguranță pentru ca pacienții să aibă certitudinea că se vor putea folosi de respectivul implant pentru o lungă perioadă de timp.

 Te interesează implanturile dentare? Completează chestionarul gratuit pentru implant dentar AICI!

Noi lucrăm pentru zâmbetul tău!