Recomandările DENTAL WEST pentru un implant dentar de succes

Implantul dentar este cea mai populară soluție pentru înlocuirea unui dinte absent și cea mai convenabilă pe termen lung. Totuși, pentru a vă asigura că tratamentul prin implant dentar va fi de succes trebuie să luați în considerare în afară de preț, și alte aspecte importante.

Iată recomandările specialiștilor DENTAL WEST pentru pacienții care aleg tratamentul prin implant dentar!

1. Mergi la un specialist 

Nu putem sublinia suficient  cât de importantă este pregătirea medicului stomatolog care efectuează această manoperă. Stomatologia evoluează de an la an într-un ritm accelerat. Apar noi tehnici de inserare a implantelor prezentate în cadrul cursurilor și a congreselor de specialitate. Dentistul pe care îl alegi este obligat să țină pasul cu noutățile din domeniu și să le introducă în practica sa. Pe lângă cunoștințele de bază de anatomie și chirurgie, medicul trebuie să deprindă și calitatea de a se orienta în spațiu și un simț estetic ridicat. Toate aceste calități care duc la formarea unui implantolog de succes se obțin printr-o pregătire riguroasă și prin participarea la congrese și workshop-uri internaționale dar și în țară.

2. Tehnologia este esențială

Tehnologia este mâna dreaptă a oricărui medic dentist care realizează tratamentul prin implant dentar. Dotările și aparatura reflectă interesul pentru progres și grija pe care echipa medicală o are pentru confortul pacientului. Clinica stomatologică la care alegeți să vă realizați această intervenție trebuie să dispună de tehnologie modernă.  Fiziodispencer-ul asigură inserarea cu precizie a implantelor dentare înșurubate. Centrifuga din tehnologie PRGF (plasmă bogată în factori de creștere) asigură vindecarea rapidă și reducerea inflamației post-operatorii. Prin intermediul acestei tehnologii putem crea membrane din propriul organism 100% biocompatibile care se aplică peste zona unde se inseră implantul dentar. În Clinicile DENTAL WEST folosim tehnologia PRGF pentru o vindecare ușoară în doar câteva zile.

3. Protocolul operator

Protocolul operator se referă la etapele și la modul în care se desfășoară inserarea implantului dentar. Chiar dacă este mai puțin invaziv decât o extracție dentară, procesul de inserare a unui implant este considerat tot un act chirurgical. Unii pacienți se pot simți intimidați când pășesc în cabinetul pregătit pentru chirurgie. Suntem obligați să ne pregătim suplimentar și să respectăm niște etape în plus pentru a asigura un mediu steril. Pacientul și echipa medicală vor purta echipamente de protecție sterile și toate suprafețele din jurul lor vor fi acoperite de materiale sterile pentru a elimina cât mai mult șansele de eșec.

4. CBCT

Cu ajutorul tehnologiei digitale CBCT putem măsura precis densitatea osului și putem realiza un plan de tratament corect, adaptat la nevoile pacientului și la suportul osos disponibil. În cadrul consultației de specialitate, medicul va face niște măsuratori pe baza computerului tomograf care reprezintă startul pentru un implant dentar reușit. Consultația și investigațiile radiologice se realizează într-o singură ședință în aceeași locație la Clinica din Craiter.

5. Gândește pozitiv

Ultima recomandare se referă la voi! După ce v-ați asigurat că toate recomandările de mai sus sunt întrunite nu rămâne decât să păstrați o atitudine pozitivă și să aveți încredere în echipa pe care ați ales-o. Dacă sunteți la primul implant dentar, căutați informații corecte și încercați să eliminați cât mai mult din frica de intervenție în cadrul discuției inițiale cu medicul stomatolog. Odată ce veți porni la drum optimiști nu vi se va mai părea atât de greu!

implant dentar

Te interesează implantul dentar? Completează CHESTIONARUL GRATUIT PENTRU IMPLANT DENTAR!

Noi lucrăm pentru zâmbetul tău!