Beneficiile fațetelor dentare din porțelan

fatete-dentare-din-portelan-brasov

Îți dorești un zâmbet de invidiat și vrei să-l obții cu ajutorul fațetelor dentare din porțelan?

Un medic stomatolog cu experiență te-ar putea ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la opțiunile pe care le ai în legătură cu îmbunătățirea aspectului zâmbetului tău. Fațetele dentare din porțelan sunt una dintre variantele pe care le ai la dispoziție și ca să te poți hotărî mai ușor, iată ce ar trebui să știi despre ele:

Fațete dentare din porțelan pentru a masca ciobituri și decolorări

Fațetele dentare din porțelan sunt capabile să rezolve mici probleme cosmetice vizibile atunci când zâmbești sau vorbești. În timpul unui consult stomatologic, medicul tău stomatolog îți va spune exact dacă ești un candidat bun sau nu pentru fațetele dentare. De exemplu, fațetele dentare ți se pot recomanda pentru a închide acoperi ușoarele goluri dintre dinții din față, pentru a le oferi un aspect mai plăcut.

Dacă un dinte este prea fragil pe de altă parte, medicul dentist îți poate recomanda în schimb o coroană dentară pentru a reda acestuia rezistența și aspectul natural. Oricum, medicul stomatolog este cel mai în măsură să găsească soluția potrivită pentru zâmbetul tău.

Fațete dentare din porțelan- arată și se simt natural

Cu excepția cazului în care te lauzi cu ele, nimeni nu va știi că ai fațete dentare, mai ales dacă optezi pentru o culoare cât mai apropiată de cea naturală a dinților tăi. Fațetele de porțelan sunt făcute la comandă pentru a arăta cât mai similar cu dinții naturali și a se simți cât mai comod.

Acest lucru te va ajuta să ai o mai mare încredere în tine și în zâmbetul tău. Liniștea sufletească care vine din faptul că nu va mai trebui să-ți faci vreodată griji că oamenii se vor holba la dinții tăi este neprețuită. Te vei îndrăgosti de zâmbetul tău după aplicarea fatetelor dentare din porțelan pentru că va arăta perfect.

Trebuie să-ți șlefuiești puțin dinții înainte de a aplica fațete dentare din porțelan

Odată ce smalțul se uzează, el dispare definitiv. Din fericire, fațetele dentare necesită doar îndepărtarea unui strat foarte subțire de smalț. Dar dacă smalțul nu este îndepărtat, atunci când fațeta este lipită pe dinte, va arăta neobișnuit de mare și se va simți incomod. Deoarece procesul de lipire a fatetelor dentare este neinvaziv, s-ar putea să nici nu ai nevoie de anestezie pentru aplicarea fatetelor dentare.

În timp ce fatetele de porțelan sunt lipite doar pe fața dinților tăi, coroanele și punțile dentare trebuie să se potrivească ca un capac și să acopere un dinte sau mai mulți dinți. Aceasta înseamnă că medicul dentist ar trebui să îndepărteze mai mult smalț pentru o coroană decât pentru aplicarea fatetelor dentare dacă ar fi să comparăm aceste două proceduri de îmbunătățire a aspectului natural al zâmebetului.

Fațetele dentare previn decolorarea dinților naturali

Dacă ai o igienă orală bună și ești conștient care sunt alimentele pe care ar fi bine să le consumi și de care ar trebui să te ferești, atunci sunt șanse mari ca fațetele tale dentare să reziste foarte mulți ani și să te poți bucura mult de aspectul lor impecabil.

Fațetele dentare vor fi cele care vor intra cel mai mult în contact cu alimentele și băuturile pe care le consumi. Acest lucru este benefic pentru a-ți proteja dinții naturali, dar în același timp ar trebui să te determine să acorzi mai multă grijă fațetelor tale dentare. Fațetele nu sunt invincibile și dacă muști din gheață de exemplu, s-ar putea să se ciobească.

Dacă ai grijă de ele, fațetele tale dentare ar putea rezista și până la 10 ani.

Dacă investești în fațete dentare din porțelan, investești și în creșterea încrederii în propria persoană

Procedura de lipire a fațetelor dentare necesită două vizite la dentist. În timpul primei vizite, medicul dentist va îndepărta suficient smalț de pe suprafața dinților, astfel încât să existe spațiu pentru fațete. Dacă smalțul nu este îndepărtat, fațetele de porțelan vor face dinții să pară mari și voluminoși.

În timpul acestei prime vizite, medicul dentist va lua amprentele dinților pentru a le trimite la laborator. Acolo se vor crea fațetele care se vor potrivi la fix cu dinții tăi. Dar până la montare, pentru a-ți proteja dinții, medicul îți va lipi niște fațete temporare.

Iar la finalul tuturor procedurilor vei avea un zâmbet de invidiat!